Alles wat je moet weten over orgasmes

29-09-2017 15:32

Een orgasme is niet alleen klaarkomen. Er is een hoop te vertellen over orgasmes. Ontdek hier alles wat je altijd al wilde weten over orgasmes.
 1. Vrouwen kunnen op meerdere manieren klaar komen.
 2. Het G-spot orgasme staat nog altijd ter discussie. Bestaat het of niet? Probeer het zelf uit door cirkelvormige en licht drukkende bewegingen te maken in de vagina op de plaats waar het sponzig aanvoelt.
 3. De tepels worden vooral bij een vrouw onderschat. Wanneer je de tepels van een vrouw stimuleert, ontstaat er activiteit in hetzelfde deel van de hersenen als wanneer je clitoris of vagina verwent.
 4. Ook kussen kan tot een orgasme leiden. Het kost wel wat geduld, een hoop focus en aandacht, geplaag en uitdaging, maar wanneer je weet hoe je het werkt, is een orgasme zo bereikt.
 5. Het anale orgasme is voor zowel mannen als vrouwen een intens genot. Het kost misschien even wat oefening en een hoop glijmiddel, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het alleen nog maar een kwestie van genieten.
 6. De clitoris van een vrouw wordt aan drie kanten omringd door haar urinebuis. Het plasgaatje. Deze zwelt op bij stimulatie en de klier van Bartholin produceert dan voorvocht.
 7. Diep in de vagina zit nog een orgasme punt. Ze moet al opgewonden  en ontspannen zijn om deze te kunnen vinden. Richting de navel aan de voorkant van de wand van je vagina. Op een indirecte manier stimuleer je zo de clitoris.
 8. Aan de achterkant van de vaginawand zit nog een orgasme punt. Het orgasme voelt hetzelfde als een anaal orgasme. Dezelfde zenuwen worden immers geraakt. Het is een gevoelig gebied en druk leggen werkt beter dan stimulatie.
 9. De clitoris heeft maar liefst 8000 zenuwuiteinden.
 10. De penis heeft 4000 zenuwuiteinden.
 11. Het clitoris orgasme is het meest voorkomende orgasme bij vrouwen. Door stimulatie door middel van vingers, tong, andere lichaamsdelen of speeltjes kan de vrouw een ongekend hoogtepunt bereiken.
 12. Iedereen heeft plekjes op het lichaam die het je helemaal laten trillen wanneer deze betast worden. Vind jouw eigen orgasme zones zodat jij aan je sekspartner duidelijk kunt maken hoe diegene jou extra kan laten genieten.
 13. Vrouwen kunnen gemengde orgasme krijgen. Wanneer bijvoorbeeld gelijktijdig de vagina gepenetreerd wordt en de clitoris gestimuleerd. Tip van de dag: Laat een vrouw haar eigen clitoris stimuleren als je haar neukt. Niet geschikt voor alle standjes.
 14. Je kunt klaar komen zonder lichamelijke stimulatie. Het brein is zo sterk dat je alleen door middel van gedachtes tot een orgasme kunt komen. Zet het brein van je sekspartner aan het werk door het te vullen met pikante fantasietjes.
 15. Voor vrouwen is het moeilijker om klaar te komen. Voorspel speelt daarbij een grote rol. Besteed hier dan ook voldoende tijd aan. Minimaal twintig minuten vergroot de kans op een orgasme bij de vrouw aanzienlijk.
 16. Vrouwen zouden nog meer moeten masturberen. Hoe meer je masturbeert, hoe makkelijker je ook een orgasme tijdens seks krijgt.
 17. Een orgasme is maar van korte duur. Gemiddeld mag je blij zijn als je 15 tot 20 seconden een orgasme beleeft. Wederom is dit iets waar je kunt tonen dat oefening kunst baart. Je kunt een orgasme uitrekken tot ongeveer twee minuten.
 18. Je kan een orgasme krijgen door een serie buikspieroefeningen te doen. Een goede reden om aan die six-pack te werken!
 19. Door geluid te produceren, denk dan aan kreunen, kreetjes en meer van dien zooi, vergroot je de kans op een orgasme aanzienlijk. Laat je gaan dus!
 20. Zestig procent van de vrouwen geeft toe wel eens een orgasme geproduceerd te hebben.
 21. Vrouwen die in een relatie zitten, krijgen makkelijker een orgasme dan vrouwen die losse contacten hebben. Dat is ook logisch. Zij voelt zich meer op haar gemak. De man weet wat zij lekker vindt en ze hebben al heel veel kunnen oefenen.
 22. Stress zorgt er voor dat je minder makkelijk een orgasme krijgt. Het kan er ook voor zorgen dat je alle stress even vergeet. Gewoon blijven doorgaan!
 23. Vrouwen krijgen het snelste een orgasme wanneer je ze doggy style neemt. Helemaal niet erg of wel?
 24. Tien procent van de vrouwen zou nooit een orgasme hebben gehad. Bij mannen is dat onmogelijk.
 25. Hoe ouder je bent, hoe beter en intenser je orgasmes worden. Senioren van tachtig jaar en ouder hebben de beste orgasmes.
 26. Heb je de hik? Masturbeer dan eventjes. Het helpt je gegarandeerd van de hik af.
 27. De hik is niet het enige kwaaltje dat te genezen is. Hoofdpijn, pijn, menstruatiekrampen, stress en depressie en slapeloosheid zijn allemaal te verhelpen met orgasmes. Keep it coming!
 28. Schijnbaar kun je het aan iemands adem ruiken of hij of zij is klaargekomen. Volgens een Nederlandse gynaecoloog ruik je een uur na de daad nog een zweempje seks in de adem.
 29. Sperma kan ongeveer 2,4 meter ver gespoten worden. Dit is werkelijk getest door mannen op een rij te zetten en ze te laten ejaculeren.
 30. Twintig procent van de vrouwen die yoga lessen volgt, heeft wel eens een orgasme gekregen tijdens yoga oefeningen.
 31. Geef veel complimentjes in bed. Het orgasme van je bedpartner zal veel intenser zijn.
 32. Houd je sokken aan in bed. Nee, je hebt gelijk, dat is niet aantrekkelijk, maar het zorgt wel voor een betere bloedtoevoer en dat maakt het weer makkelijker om een orgasme te krijgen.
 33. Een orgasme houdt je lichaam gezond en vooral je geslachtsdelen gezond. Voor gezonde geslachtsdelen kom je minimaal eens per week klaar.
 34. Tijdens de seks kun je tot wel 200 calorieën verbranden per half uur. Sla de sportschool maar over en doe nog een rondje in de slaapkamer om af te vallen.
 35. Door dat de vaginale spieren van een vrouw samentrekken tijdens een orgasme komt het sperma van de man sneller  op de plaats van bestemming aan. Met andere woorden: wil je niet zwanger worden? Zorg er dan voor dat je niet tegelijk klaar komt tijdens de penetratie.
 36. Ook vrouwen hebben natte dromen. Het is alleen wat minder duidelijk dan bij mannen.
 37. Er zijn mensen die het PSAS-syndroom hebben. PSAS staat voor Persistant Seksual Arousel Syndrome. Het kan zomaar voorkomen dat zij 100 orgasmes op een dag hebben.

Wil je meer weten over orgasmes hou dan onze blogs in de gaten